Avokadao, jeste da ne spada u nama baš lako pristupačne namirnice (osim što mu je cena dosta visoka, ne možete ga kupiti baš u svakoj prodavnici), ali... ponekad se "izbahatim" pa ga kupim i napravim nešto od njega.

Prženice ili tost ili vrući sendviči sa avokadom (kako god da ih zovete) su jednostavni, laki i brzi za pripremu, a u slučaju da ne možete da pronađete avokado (ili i vi mislite da je previše skup za naše uslove), probajte umesto njega da stavite mlade tikvice ili svežu papriku nasečene na tanke kriške.

Za jedan sendvič potrebno je:

  • 2 kriške tanko isečenog hleba (ili dva parčeta tost hleba) - crnog, belog, ili kukuruznog po želji,
  • 2 tanke šnite mesnate slanine,
  • 2-3 kriške avokada (ili tikvica ili paprike),
  • 1 tanka kriška sira (ili komad sendvič ili tost sira),
  • malo maslinovog ulja.

Priprema:

Oba parčeta hleba premažite maslinovim uljem (ili premažite puterom). Preko hleba stavite parče sira, preko sira isečene kriške avokada (ili tikvica).

U tiganj stavite kriške slanine da se ispeku. Da se slanina ne bi "ukovrdžala" obavezno isecite kožuru i trebalo bi da bude što tanja i da se lagano peče. Ispečenu slaninu stavite preko avokada i pokrijte drugim parčetom hleba.

Hleb pecite u tiganju, gde ste pekli slaninu, tako što ćete ga pritisnuti dok ne porumeni sa jedne strane i zatim okrenuti i peći i sa druge strane. Treba da budete pažljivi da vam se sendviš ne raspadne prilikom okretanja.

Savršeni sendviči sa krckavom slaninom i mekim avokadom, uz sir koji se topi u ustima... fenomenalna kombinacija teksture i ukusa. Još ako volite ljutu hranu pa dodate i malo sveže naseckane ljute paprike... savršenstvo.

Vruće sendviče uvek možete praviti sa onim što imate u frižideru. Takođe, od vas zavisi da li ćete ih praviti u tiganju, tosteru ili rerni. Sastojci sendviča mogu biti od najjeftinijih do onih najskupljih.

avokado-slanina-sendvic-3

avokado-slanina-sendvic-1

Podelite na društvenim mrežama