E-mail koji mi je ulepšao kraj ove godine, priznanje koje sam kao autor Kuvarancija dobila i najbolja čestitka za ono što sam do sada uradila. Meni važno priznanje, pogotovo zato što mi ovaj sajt nije posao, nije radni zadatak koji moram da ispunim - Kuvarancije su jednostavno "ja" ili bar jedan deo mene ;)
"Poštovani,
Čestitamo!
Vaš web je žiri najvećeg nacionalnog i regionalnog natječaja za izbor najboljih webova i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj i regiji, VIDI WEB TOP 100, uvrstio u Top 10 exU najboljih za godinu 2012. u svojoj kategoriji."

Šta to znači?

Meni znači mnogo, jer je sajt Kuvarancije izabran u 10 najboljih sa ex Yu prostora, a znači i da su Kuvarancije među TOP 100 sajtova od preko 4000 prijavljenih na ovaj konkurs. Šta još...?

Osim toga, moram da kažem da mi je ovo prvo priznanje za sajt Kuvarancije, kao i prva prijava uopšte, bilo gde, u bilo kojoj kategoriji ocenjivanja sajtova.

Do sada se jesam prijavljivala na razna kulinarska "fejsbuk" takmičenja, ali zbog nedovoljno dobro organizovanog lajkersko-biračkog tela, nikad nisam osvojila ništa. Hm... ta "takmičenja" su mi nekako kao loto - odigram loto ponekad, ali nikad ne dobijem ništa više od trojke. ;)

Jesam dobila nagrade u časopisu Kuhinjica za recepte: pihtije i čokoladni oblak. I ovom prilikom se zahvaljujem Kuhinjici na nagradama :)

Takođe sam imala priliku da pokažem šta (ne)znam na audiciji za jednu kulinarsku TV emisiju - ali ni tu se nisam baš istakla, tako da od mog "svi me prepoznaju na ulici" nema ništa - što na kraju krajeva i nije tako loše ;)

I sve te prijave su bile vezane za kuvanje - ali ja i nisam profesionalni kuvar!

A šta je sa ovom veb stranicom? Šta je  VIDI Web Top 100 2012?

Da ne bih previše dužila, rešila sam da se prijavim za izbor najboljih web stranica, raspoređenih po kategorijama: 10 kategorija za Hrvatsku i jedna kategorija za sajtove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Znate za onu izreku "Curiosity killed the cat "? Tako sam i ja, vođena svojom radoznalošću, prijavila Kuvarancije na takmičenje, po sistemu APP (Ako Prođe Prođe). I na moju veliku sreću, nisam se "samoubila" - prošla sam :)

Članovi žirija koji su ocenjivali sajtove sa ex YU prostora, koji su izabrali i Kuvarancije među 10 najboljih, bili su:

Na ovaj način želim da se zahvalim žiriju na izboru.

I, šta sam onda ja to tako veliko i značajo uradila da bih dobila ovo priznanje? Hmmm... osim što sam sajt napravila po svojoj ideji i ukusu, osim što pišem onako i ono što mislim, radim, kuvam... paa, ništa više. Malo li je?! Ako mislite da to nije ništa naročito, onda ne znate dovoljno da cenite svoju volju, želju i ideju da nešto napravite svojim rukama.

Kuvarancije, kako kaže Google analitika, dnevno poseti oko 1000 ljudi, nadam se da svi oni i pronađu ono što su tražili i da su im poslužili recepti ili saveti, koje su ovde pročitali.

Hvala svima koji su do sada pratili i čitali Kuvarancije, hvala svima onima koji i dalje dolaze na ovaj sajt jer to znači da nas ima više koji volimo istu (ili sličnu) hranu, muziku ili knjige. Hvala svima onima koji su do sada slali recepte: Ivanu, Nesi, Mariji, Duci, Milki, Selmi... Hvala svima u grupi Kuvarancije na "fejsu". Hvala svima koji me pratite na Twiter-u ili Pinterest-u. Nadam se da ćemo se "viđati" i dogodine.

Neću da obećavam, novi, lepši ili bolji sajt. Možda ga bude, a možda i ne, kao što sam već rekla, ovaj sajt  nije moja obaveza, nego uživanje!

Pošto je kraj godine obično vreme kada se sumiraju neki rezultati rada, itd. i sl. ne bih da ispadnem lažno skromna (može biti da samo ne znam dobro da se hvalim), možda sam nešto i zaboravila da napišem ili nekog da spomenem, sve u svemu to je to - bar kada su u pitanju Kuvarancije.

Želim svima sve najbolje i najlepše u Novoj godini, mnogo zdravlja, sreće, para... mnogo lepih slasnih zalogaja, mnogo dobre muzike, knjiga, mnogo više uživanja i mnogo, mnogo manje ružnih stvari i nezadovoljstva...

Živeli i uzdravlje :)

 

Podelite na društvenim mrežama