Komorač je odlično povrće koje možete koristiti kako presno tako i kuvano ili pečeno i u slanim i u slatkim jelima. Njegov sveži i veoma prijatan miris odlično se slaže uz skoro svako jelo.

Sastojci:

  • 1 veći komorač,
  • 2 štapića celera,
  • 1 pomorandža,
  • 1 limun,
  • so i biber.

Napomena:

Količinu namirnica prilagodite svojim potrebama. Umesto limunovog soka za ovu salatu možete koristiti i jabukovo sirće. Pošto našeg, domaćeg jabukovog sirćeta imam u većim količinama, skoro da uopšte više ne koristim druge kiseline za salate i kuvana jela.

Priprema:

Komorač operite, odsecite mu donji korenasti deo i gornji deo stabljike. Središnji deo nasecite na tanke rezance i stavite ih u posudu za salatu. Štapiće celera takođe operite i nasecite na tanke rezance i dodajte u posudu sa komoračem.

Sve posolite, pobiberite, zakiselite limunovim sokom (ili jabukovim sirćetom) i dobro izmešajte. Ostavite salatu da malo odstoji kako bi povrće omekšalo od soli. Pred posluženje, u salatu od komorača dodajte narendanu koricu i isečene kriške pomorandže.

Poslužite kao salatu ili prilog uz jelo po vašem izboru, a dodatno ću napomenuti da je, za moj ukus, ova salata odlična u kombinaciji sa pikantnim, masnim i teškim jelima.

salata od sirove cvekle celera rena 4

salata od komoraca pomorandze celera 4

Podelite na društvenim mrežama