Rolnice od pečene paprike i sira u dimljenoj slanini je recept koji sam videla na instagramu kod Mirjane, odmah mi se svidela ideja. A i kako da mi se ne svidi kad su sočni zalogajčići od paprike umotani i ispečeni u slanini, a pri tom su i bez glutena (za one kojima je to bitno).

Sastojci:

  • 6 pečenih paprika,
  • 12 tankih režnjeva dimljene slanine,
  • 12 kašikica krem sira,
  • so i biber.

Napomena:

Ako volite ljuto, pečena ljuta paprika je idealna za ovaj recept. Ako ne volite ljuto dobra je i bilo koja paprika šilja. Bitno da bude dugačka kako biste sir mogli dobro uviti. Mislim da je za pečenje najbolji tvrdi kozji sir jer se on najmanje topi, ili neki drugi sir za koji znate da neće sasvim iscuriti. Poenta je da ako želite krckavu slaninu, za vreme pečenja će sir većim delom iscuriti. Mislim, nije ni to loše kad sir iscuri, pa se zapeče,...

Priprema:

Paprike presecit uzduž na polovine. Jedan način je da na papriku stavite sir, urolate i zatim zajedno umotate u slaninu. Drugi način je da na krišku slanine stavite polovinu paprike i na jedan kraj stavite kašikicu sira. Sve umotajte u rolnicu i zakačite čačkalicom da se ne odmota. Kako god da vam je lakše, napravljene rolnice slažite u tepsiju sa papirom za pečenje. Ovaj papir će vas rešiti muke ribanja tepsije. Napravljene rolnice možete odmah peći, a možete ih napraviti i više i staviti u frižider ili zamrzivač, pa ih peći kad vam zatreba.

Rernu zagrejte na 250°C.

Tepsiju sa rolnicama stavite u zagrejanu rernu i pecite dok slanina ne porumeni ili 10-15 minuta sa ventilatorom.

rolnice od sira paprike slanine

rolnice odpaprike i slanine 2

rolnice odpaprike i slanine 3

Cheese Roasted Peppers Bacon Rolls

rolnice odpaprike i slanine 9

Podelite na društvenim mrežama