Restovana džigerica! Odavno se pitam da li uopšte treba pisati ovakve stare i jednostavne recepte? Definitivno treba, jer mnogi traže baš takve obične, starinske recepte. Znate li uopšte koliko je naše dece, pogotovo u poslednjih par godina, otišlo u svet (i koliko će ih tek otići, ako se ovde nešto ne promeni) i da im je odande najlakše da pitaju Gugla za sve što ih interesuje? Zbog njih i zbog svih onih koji nemaju koga drugog da pitaju, na ovom sajtu možete pronaći i neke stare,obične i možda zaboravljene recepte.

Sastojci:

  • 300 g pileće džigerice,
  • 2 veća crna luka,
  • malo brašna,
  • so i biber.

Napomena:

Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje kuvate, a po osobi bi trebalo da bude dovoljno oko 150 g džigerice (bez srca). Za prilog su dovoljni pire krompir i sezonska salata.

Priprema:

Džigericu uvaljajte u brašno. Manje će prskati, ali će svakako prskati kad je budete pekli, zbog toga budite pažljivi i držite poklopac na tiganju. Koliko toliko pomaže. U tiganju na malo ulja (ili masti) propržite džigericu po par minuta sa obe strane. Ne mora da bude sasvim pečena.Proprženu džigericu izvadite na tanjir, a u istom tiganju ispržite crni luk isečen na rezance. Kada se luk zastakli vratite džigericu i sve zajedno dinstajte poklopljeno još 2-3 par minuta dok se džigerica sasvim ne ispeče. Ako se džigerica prepeče biće suva i gorka, zbog toga je ne treba peći duže od svega desetak minuta.

Gotovo jelo poslužite odmah uz prilog po želji.

restovana dzigerica

restovana dzigerica

Sauteed Chicken Livers with Onions