Restovana pileća džigerica! Odavno se pitam da li uopšte treba pisati ovakve stare i jednostavne recepte? Definitivno treba, jer mnogi traže baš takve obične, starinske recepte. Znate li uopšte koliko je naše dece, pogotovo u poslednjih par godina, otišlo u svet (i koliko će ih tek otići, ako se ovde nešto ne promeni) i da im je odande najlakše da pitaju Gugla za sve što ih interesuje? Zbog njih i zbog svih onih koji nemaju koga drugog da pitaju, na ovom sajtu možete pronaći i neke stare,obične i možda zaboravljene recepte.

Sastojci:

  • 300 g pileće džigerice,
  • 2 veća crna luka,
  • malo brašna,
  • so i biber.

Napomena:

Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje kuvate, a po osobi bi trebalo da bude dovoljno oko 150 g džigerice (bez srca). Za prilog su dovoljni pire krompir i sezonska salata.

Priprema:

Džigericu uvaljajte u brašno. Manje će prskati, ali će svakako prskati kad je budete pekli, zbog toga budite pažljivi i držite poklopac na tiganju. Koliko toliko pomaže. U tiganju na malo ulja (ili masti) propržite džigericu po par minuta sa obe strane. Ne mora da bude sasvim pečena.Proprženu džigericu izvadite na tanjir, a u istom tiganju ispržite crni luk isečen na rezance. Kada se luk zastakli vratite džigericu i sve zajedno dinstajte poklopljeno još 2-3 par minuta dok se džigerica sasvim ne ispeče. Ako se džigerica prepeče biće suva i gorka, zbog toga je ne treba peći duže od svega desetak minuta.

Gotovo jelo poslužite odmah uz prilog po želji.

restovana dzigerica

restovana dzigerica

Sauteed Chicken Livers with Onions

Podelite na društvenim mrežama