Pisala sam već recept za cvet tikvice punjen sirom, a pohovani cvetovi tikvice su još jednostavniji za pripremu. Osim toga, razlika je i što su ovi cvetovi iz moje bašte, što znači da sam ja posejala seme iz kojeg je nikla "šuma" tikvica. U stvari ništa mnogo nisam radila, osim što sam u bašti prekopala malo zemlje i ubacila nešto malo semena. Sve ostalo je uradila sama priroda. Kao i sve što radi, odlično je uradila - bez prskanja, hemikalija i koječega. Sada sam 100% sigurna da je hrana potpuno čista (ako izuzmem veliki broj mrava koji su se nastanili u i oko cveća). Ali to nije problem očistiti prilikom pranja.

Količina potrebnih namirnica? To već zavisi od broja i veličine cvetova koje imate. Kako god, ako vam preostane testa za pohovanje, od njega ispecite palačinke, a ako vam preostane cveća iseckajte ga i iskoristite ga kao dodatak nekoj čorbici ili varivu.

>

pohovani-cvet-tikvice-1

Dakle, u činiji penasto umutute 2 jajeta sa malo soli. Dodajte 6 kašika brašna i po potrebi malo piva da biste umutili smesu malo gušću od smese za palačinke. Testo ne sme da bude previše retko, već onako lepljivo da što više ostane na cvetu.

pohovani-cvet-tikvice-3

Cvetove tikvica koje ste očistili od insekata (bubica i mrava uglavnom) i kojima ste iz sredine izvadili tučak prvo operite i malo prosušite na čistoj krpi ili papirnom ubrusu. Umačite cvetove u smesu za pohovanje i pržite u vrelom ulju ili masti.

Moram da priznam da ja radije pržim ovakve stvari u masti nego u ulju. Stvar izbora - i ukusa.

pohovani-cvet-tikvice-4

pohovani cvet tikvice 5

Podelite na društvenim mrežama