O knjigama
O muzici
O zdravlju
Recepti

 

Blog o hrani, ali ne samo o hrani za telo, nego i hrani za dušu i glavu. Šta sve možemo da smatramo hranom, kako je doživljavamo, da li "živimo da bismo jeli", ili  "jedemo da bismo preživeli"? Koliko nam je važna ona druga, duhovna hrana:  knjige, muzika,  cak je i prijateljstvo ono sto nas "hrani" obogaćuje i ulepšava život. Nekad su se recepti pisali u sveske, dnevnici takođe, ovo bi trebala da bude moderna verzija jednog dnevnika o "sitnim" životnim zadovoljstvima.

Svako jelo i o kojem pišem i svaka fotografija istog, je iz moje kuhinje (a kolika je ta, bolje reći kuhinjica, zna svako ko je ikad bio kod mene kući): domaća hrana, kuvana na najobičnijem šporetu, u posuđu koje se svakodnevno koristi, osim u slučajevima kada pišem o nekoj restoranskoj hrani (i to posebno naglašavam). Svako jelo je ili nešto što redovno kuvam, ili neki "trenutak inspiracije" kada poželim da napravim nešto novo. Svaka fotografija je delo mog Zeke ili mene, a nadam se da se razlika u kvalitetu fotografija ne primećuje mnogo.

Sve u svemu, da rezimiram, pišem o svom svakodnevnom životu, ljudima koji me okružuju, hrani koju spremam ili jedem, kao i o svemu ostalom što za mene predstavljaju sitna, životna, svakodnevna zadovoljstva.

Komentarišite, pišite, predlažite, pitajte!

I da... prijatno vam bilo u vašim kuvarancijama i uživajte čitajući moje kuvarancije!!!

Podelite na društvenim mrežama