Krckavo testo od gotovih tankih kora za pite, punjeno nutelom i višnjama. Ukratko.

Sastojci za 10 trouglova:

  • 5 listova svežih tankih kora za pite,
  • 10 kašikica Nutele (čokoladni lešnik krem),
  • 10 kašikica krupno mlevenog lešnika,
  • sveže višnje (ili iz zamrzivača),
  • ulje i četkica za premazivanje.

Napomena:

Od jedne kore možete napraviti 2 trougla, a za svaki trougao vam treba jedna puna kašikica nutele i 4-5 višanja. U zavisnosti od debljine i kvaliteta kora, od 200 g možete dobiti manje ili više pitica. Birajte pouzdane proizvođače kora, a najbolje je da kupujete sveže kore na pijaci. Na pijaci kore možete kupovati i na komad, odnosno određen broj komada. Na taj način ćete imati najmanje škarta, slepljenih, suvih ili iskidanih kora. Kore koje se prodaj u marketima, koje su već zapakovane u foliju, su "mačka u džaku" nekad budu dobre, a nekad baš i ne, i nikad ne možete znati koliko ćete imati upotrebljivih listova. Zapakovane kore u marketu su dobre za gibanice gužvare isl. gde vam nije bitno da budu cele, ali za ovakve recepte ipak je bolje da ih kupujete na pijaci sveže i na komad.

U zavisnosti od broja osoba kojima pripremate, i njihovih apetita, prilagodite količinu namirnica. Pošto je Nutela veoma slatka, 1-2 trougla bi trebala da budu dovoljna za jednu odraslu osobu (teorijski, praksa je nešto drugo). Iako su ove pite dobre i sutradan, ipak nisu više toliko krckave kao kad su sveže. Zbog toga nemojte praviti mnogo više od onog što ćete potrošiti isti dan.

pravljenje pitice

Priprema:

Ako koristite sveže višnje, prvo i osnovno je da im izvadite koštice i ostavite ih da im se ocedi sok. Ako koristite smrznute očišćene višnje, odmrznite ih i takođe ostavite da se dobro ocede.

Na radnu površinu stavite jedan list kore i premažite ga uljem. Koru presevite na pola, a svaku polovinu presavijte uzduž na polovine. Na svaku od polovina stavite u jedan kraj kašikicu nutele, nekoliko višanja i kašikicu mlevenih lešnika. Sa tog kraja gde ste stavili Nutelu polako unakrst presavijajte kore da dobijete trougao.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

Rernu uključite da se greje na 200-220°C.

Gotove trouglove sa nutelom i višnjama poslažite u tepsiju i premažite ih od gore uljem. Sve zajedno stavite u zagrejanu rernu i pecite na istoj temperaturi desetak minuta ili dok pitice ne porumene.

Najbolje je da ih poslužite tople, samo nemojte da ih jedete vruće zbog vrelog tečnog fila.

Nutella Cherry Phyllo Pies

trouglovi sa nutelom i visnjama 4

Podelite na društvenim mrežama