Krmenadle su, bar za mene, meso koje je relativno teško spremiti a da bude stvarno dobro, odnosno da ne bude previše tvrdo i sasušeno. Retko kad sam jela ovu vrstu mesa, a da je bilo savršeno pečeno, bez obzira da li sam ga spremala ja ili neko drugi. Ono što sam do sada iskustvom naučila: osnova mora biti dobro, kvalitetno meso (to nije slučaj samo za ovaj recept nego za sve ostale recepte, kao što važi i za sve ostale vrste mesa).

Dakle, ako se podrazumeva uslov da uvek možete da kupite savršeno meso, jedan od načina da krmenadle budu sočne i meke (osim pohovanja) je i ovaj.

Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje kuvate:

  • 1 parče krmenadle (karea, kotleta) po osobi,
  • za svako parče mesa po jedno parče sira - sir po vašem ukus, bitno da je malo masniji,
  • so i biber po ukusu.

Napomena:

U ovaj recept možete dodati i po 1/2 kašikice pesta od bosiljka ili pesta od sremuša, za svaki komad mesa.

Cheesy pork chops

Priprema:

Krmenadle posolite i pobiberite i malo ih izlupajte ih čekićem za meso. Prvo dobro zagrejte tiganj (potrebno je da imate dobar tiganj, koji se ravnomerno zagreva i koji može dobro da održava temperaturu).

U zagrejan tiganj stavite meso. Pecite sa jedne strane najviše 3-4 minuta na srednjoj temperaturi i u zavisnosti od debljine mesa. Kada meso okrenete, na pečenu stranu poslažite isečen sir, tiganj poklopite, ugasite ringlu i ostavite tako još nekih 4 minuta. Na ovaj način možete biti sigurni da je meso dovoljno dugo pečeno, a ostaće ipak sočno i mekano koliko je to moguće za krmenadlu .

Kao prilog možete poslužiti kuvani pirinač, grilovane tikvice ili salatu od paradajza, ili salatu od kiselog kupusa...

Napomena:

Za kraj (u vezi sa dobrim tiganjima) moram da dodam, već dvadeset i kusur godina koristim isti AMC tiganj, koji još uvek izgleda kao da je "juče kupljen", što opet znači da vredi svakog dinara koji sam za ceo komplet AMC posuđa onda platila. Jedan od mojih najboljih primera one čuvene izreke "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". Mislim da se to posuđe do sada višestruko isplatilo kroz različite vrste uštede - od električne energije, pa do mnogo manje utrošene soli ili masnoće za kuvanje i pečenje.

krmenadla sa sirom 2

krmenadla sa sirom 4

krmenadla sa sirom 7

Podelite na društvenim mrežama