Teleći kotleti, karei ili krmenadle (kako god da nazivate ovaj deo mesa) možete peći kratko i brzo (pariska šnicla) na visokoj temperaturi ili dugo na niskoj temperaturi (teletina ispod sača) kako biste za krajnji rezultat dobili meko meso. Sve između će biti suvo i tvrdo meso.

Sastojci:

  • 4 teleća kotleta (oko 1 kg),
  • 2 kašike ulja,
  • so i biber.

Napomena:

Po osobi za porciju je potrebno oko 250 g kotleta, a u zavisnosti da li ima manju ili veću kost, kao i u zavisnosti od količine i vrste priloga.

Priprema:

Meso istanjite čekićem za meso. Posolite ga, pobiberite i premažite uljem. Ostavite ga da odstoji u kuhinji izvan frižidera, barem desetak minuta ili dok se zagreva tiganj za pečenje.

Ukoliko vreme nije za pravo roštiljanje na vatri, napolju, ili ako nemate mogućnosti za tako nešto, uvek meso možete peći u tiganju. Gril tiganj, ili debeli, teški tučani tigaj dobro zagrejte na visokoj temperaturi. Kada se tiganj zagreje, stavite kotlete i na srednjoj temperaturi pecite prvo sa jedne strane 4 minuta, okrenite i pecite još 4 minuta sa druge strane. Nakon tog vremena, tiganj sklonite sa ringle, meso izvadite u topli tanjir, zamotajte u aluminijumsku foliju i ostavite na toplom mestu na šporetu desetak minuta.

Nakon tog vremena poslužite meso i prelijte ga sokovima koji su ostali u tanjiru. Kao prilog poslužite povrće po vašem izboru, pire krompir, salatu svežu ili neku drugu sezonsku salatu.

grilovani teleci kotleti

grilovani teleci kotleti

grilovani teleci kotleti 7

Podelite na društvenim mrežama