U nedelju 16. juna 2013. u Beogradu na Adi, održala se 5. BlogerijAda, ali za mene prva na kojoj sam i ja učestvovala i prisustvovala.

A šta je to?! I da li je to nešto što se jede?!

Delimično se i jede, ali većim delom je to neformalno druženje blogerki koje pišu o hrani. U poslednje vreme veoma se odomaćio onaj „fensi“ naziv „food blogeri“, ali ja bih se ipak zadržala na našim rečima opisanim fantastičnim mladim ženama koje iz hobija, ličnog zadovoljstva i ljubavi pripremaju hranu i pišu recepte u svoje elektronske kuvare zvane internet stranice ili blog. Prvi put sam uživo videla i upoznala devojke tj. žene, čije recepte redovno čitam na njihovim blogovima i mogu vam reći da su me sve oduševile svojim velikim entuzijazmom i posvećenosti onome što rade. I upravo u tom entuzijazmu se i ogleda njihova mladost, bez obzira na to koliko godina imaju!!!

blogerijadaOrganizator ovogišnjeg druženja je bila Jelena koja vodi blog http://foodforthought-jelena.blogspot.com/

Hrane je bilo... mnogo, toliko da nisam sve ni probala, ali to što sam probala je bilo fantastično.Svako je doneo po nešto, a od tog ponešto spisak hrane i recepata bio bi predugačak za ovaj komentar i kratki izveštaj, zato nabrajam samo po jedan sa svakog bloga (nadam se da nisam nekog izostavila, ako jesam dodajte u komentarima slobodno).
Grupne fotografije su uradile Maja i Gaga.
Hvala svima još jednom na fino provedenom danu i nadam se da ćemo se videti još koji put.

Ja sam nosila pivski hleb/pogaču sa đumbirom ali uz napomenu da sam napravila još dve varijante: jednu sa parmezanom i drugu sa suvim paradajzom i inćunima.

Naravno da među silnom hranom koja vam se u nekom određenom trenutku nudi, uvek ima nešto što vam se manje ili više sviđa. I naravno da sam i ja pronašla neke svoje favorite u onom moru različitih ukusa. Ne bih ih ovaj put spominjala, ali prvom prilikom kada rešim da napravim nešto od toga svakako ću objasniti i napisati gde sam, kako i od koga dobila recept. 

Na kraju krajeva dovoljno je da posetite sledeće linkove i sve će vam biti jasno:

I za kraj moram da kažem i da smo sve od Majinih prijateljica iz Kosmajske dobile po paket suhomesnatih proizvoda. Bili (sa akcentom na to BILI) su odlični ;) 

P.S.
Ceo dan mi se motala po glavi ova muzika koju sam slušala na putu od NS do BG i nazad! Izgleda da sam postala zagriženi obožavalac lika i dela Džoa Bonamase.

P.P.S.
Iako nije ništa novo da ja lutam po Beogradu (i pored GPS "snajke"), tako sam i ovaj put par puta omašila skretanja, a o lutanju i avanturi po Adi bolje da ne pričam. Stvarno je taj Beograd malo zabačena varoš :D

Podelite na društvenim mrežama