Sedam veličanstvenih! Kada ovo kažem, ne mogu a da se ne setim mog omiljenog filma iz vremena detinjstva. A kada se setim sedmorice veličanstvenih, onda se obično setim i "malo" kasnije snimljenih "Smogovaca" (dečije serije iz osamdesetih godina prošlog veka). A veza između filma i serije je - muzika (kliknite na link da poslušate).

Kakve sad to ima veze sa receptima?

Ima, jer sam gledajući svoje recepte na ovom sajtu, prebrojala 7 za mene veličanstvenih recepata sa bundevom. Pošto moja mašta može svašta, odmah sam se setila filma, a potom i serije. A za mene je broj 7 broj veličanstvenih, čega god i koga god ;)

A kad sam kod bundeve moram da kažem da je ona nepresušni izvor i veoma zahvalan sastojak dobrih recepata. Neke vrste bundeve možete jesti čak i presne, možete je kuvati, peći ili pržiti, ili grilovati. Odlična je i za slatka i za slana jela. Možete je pripremati sa ili bez mesa, u testu ili sa testeninom,... na kraju krajeva, čak i kad je samo zapečete u rerni ili na roštilju / grilu, uz samo malo začina dovoljno je ukusna da vam ne trebaju nikakvi drugi dodaci.

Dakle, mojih veličanstvenih 7:

1. Čorba od bundeve sa pivom i đumbirom
corba-od-bundeve-sa-pivom

2. Pasulj sa bundevom i piletinom
chili-sa-piletinom2

3. Špagete sa bundevom i žalfijom
spagete-sa-bundevom-i-zalfijom1

4. Rižoto sa bundevom
rizoto-sa-bundevom2

5.   Makarone sa bundevom i brokolijem
zapeceno-povrce

6. Najjednostavniji kolač sa bundevom
bundeva-pita1

7. Bundevara
bundevara 2011

Podelite na društvenim mrežama