Šareni letnji ražnjići bi ukratko mogli da se opišu i definišu kao pražnjenje frižidera, ili "kupi-razno-povrće-koje-možeš-naći-na-pijaci" iseckaj i naslaži na štapiće zvane ražnjići. Ovde stvarno samo vaša mašta može da bude granica. Jedino o čemu treba da vodite računa je to da u jednoj kombinaciji koristite ono povrće i meso kojem treba otprilike isto vreme da bi se ispekli. U punoj letnjoj sezoni, ako niste od onih koji moraju da jedu meso, ovakve ražnjiće možete praviti i samo od povrća, gljiva ili ribe.

Naravno da je najbolje peći ražnjiće na roštilju, ali pošto je to u stanu ili na terasi nemoguća misija, onda je dobar i gril tiganj.

No kako god i od čega god ih pravili, povrće, meso ili ono što ćete slagati na žicu, isecite na kocke veličine 2x2 cm. Ređajte na štapiće, koliko može da stane, ali da ne bude sve jako nabijeno jedno uz drugo. Sve posolite, pobiberite i premažite sve sa malo maslinovog ulja.

Na ovim mojim ražnjićima učestvovali su: piletina, slaninica, gljive lisičarke, paprika, crveni luk, tikvice, patlidžan, paradajz. Uz napomenu da sam lisičarke stavljala ne vegetarijanske štapiće odn. ražnjiće bez mesa i  slaninice.

Podelite na društvenim mrežama